Restauracja

Kompletnie wyremontowana i odnowiona restauracja (mogąca pomieścić ok. 70 gości) inspirowana stylem kaszubskim i prowansalskim nadaje
„Modrej Sobótce” jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny charakter i styl...
Z okien naszej restauracji, tarasów, balkonów oraz pokoi rozciąga się przepiękny i niepowtarzalny widok na jezioro, las i okolice.
Restauracja oferuje wykwintne specjały kuchni regionalnej: kaszubskiej i polskiej w przystępnych cenach.
Nasz Szef Kuchni zadba o to, żeby Państwa zmysły zachwyciły się smakiem i aromatem regionalnych potraw, przygotowanych z najwyższą dbałością i starannością, takich jak m.in.:
- pieczona gęś z kopytkami, z sosem z lubczykiem i pieczonym jabłkiem (I Miejsce na Festiwalu Potraw Kaszubskich - 2016 r.),
- roladki z gęsi z żurawiną, z sosem borowikowym i modrą kapustą,
- pierogi z gęsiną i suszoną śliwką,
- połówka kaczki pieczonej z pieczonym jabłkiem z żurawiną i modrą kapustą,
- bitki z dzika z borowikami,
- oryginalna kaszubska zupa rybna,
- codziennie podajemy też świeżą rybkę z kaszubskich jezior.